Čeprav imamo na kmetiji veliko različnih sadnih vrst pazimo, da ohranimo obseg naših površin v okviru zmožnosti najboljše oskrbele teh. Verjamemo, da lahko kmetija le na takšen način strankam ponudi najvišjo kakovost svojih pridelkov. Sodobna pridelava zahteva veliko znanja, zato se redno izobražujemo na raznih posvetih, seminarjih in vsakoletnih sadjarskih dnevih v Artičah. V veliko pomoč nam je tudi podjetje SIVIS in Iztok Janežič, specialist sadjarstva in kmetijski svetovalec. Ravno tako sodelujemo z go. Majdo Ortan, proizvajalko homeopatskih sredstev Cora agrohomeopathie. Prenos znanja med pridelovalci in strokovnjaki pomeni največ. Prejeli smo že več povabil, da svoje znanje in izkušnje predstavimo ostalim pridelovalcem po Sloveniji. Zato smo se kot predavatelji udeležili posvetov o jagodi in češnji:
- 18. posvet o jagodi (december 2019, Kmetijski Inštitut Slovenije)
Naslov članka: Uspešna preusmeritev v ekološko pridelavo jagod na Sadjarski kmetiji Janko Krošelj - posvet o češnji (marec 2020, Biotehniška fakulteta v Ljubljani)
Naslov članka: Izkušnje s pridelavo češenj v Posavju, Janko KROŠELJ (kmetija Krošelj, Arnovo selo)